De scanmodus wijzigen

De scanmodus verwijst naar de voorwaarde die het scannen van bestanden door het onderdeel File Threat Protection activeert. Standaard scant Kaspersky Endpoint Security bestanden in de intelligente modus. In deze scanmodus beslist het onderdeel File Threat Protection na de analyse van de bestandsbewerkingen die door de gebruiker, een programma namens de gebruiker (met het account waarmee de gebruiker is aangemeld of een ander gebruikersaccount) of het besturingssysteem zijn uitgevoerd of bestanden al dan niet moeten worden gescand. Wanneer u bijvoorbeeld werkt met een Microsoft Office Word-document, scant Kaspersky Endpoint Security het bestand wanneer het eerst wordt geopend en dan wordt gesloten. Tussentijdse, overschrijvende handelingen zorgen er niet voor dat het bestand wordt gescand.

Zo wijzigt u de scanmodus voor bestanden:

1. Klik in het hoofdvenster van het programma op de knop icon_settings.
  2. Selecteer Essential Threat ProtectionFile Threat Protection in het venster met de programma-instellingen.
  3. Klik op Geavanceerde instellingen.
  4. Selecteer in het blok Scanmodus de vereiste modus:
    • Intelligente modus. In deze modus scant File Threat Protection een object op basis van een analyse van acties die zijn uitgevoerd op het object. Wanneer u bijvoorbeeld werkt met een Microsoft Office-document, scant Kaspersky Endpoint Security het bestand wanneer het eerst wordt geopend en dan wordt gesloten. Tussentijdse, overschrijvende handelingen zorgen er niet voor dat het bestand wordt gescand.
    • Bij openen en wijzigen. In deze modus scant File Threat Protection objecten wanneer er wordt geprobeerd om ze te openen of te wijzigen.
    • Bij openen. In deze modus scant File Threat Protection objecten wanneer er wordt geprobeerd om ze te openen.
    • Bij uitvoeren. In deze modus scant File Threat Protection objecten wanneer er wordt geprobeerd om ze uit te voeren.
  5. Sla uw wijzigingen op.